Help mee aan een geweldige editie en wordt vrijwilliger op Werfpop
307
page-template-default,page,page-id-307,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Werfpop Crew

Al meer dan 30 jaar zet de gezellige Werfpop Crew een gratis toegankelijk festival neer. Zonder deze vrijwillige crew kan Werfpop niet bestaan. Dit zijn de mensen die er voor zorgen dat alles voor en achter de schermen op rolletjes loopt.

Vraag een willekeurige vrijwilliger waarom ze zich inzetten en ze zullen twijfelen hoe ze moeten antwoorden. Vaak twijfelen ze over welke van de verschillende redenen ze moeten roepen: de lol, het festival, de gezelligheid, het ontmoeten van nieuwe mensen of toch voor de eigen ontwikkeling? Tijdens de diensten wordt er in ieder geval goed voor de vrijwilligers gezorgd, het is gezellig en actief en iedereen gaat naar huis met een crew T-shirt dat de meesten het hele jaar trots dragen.

Ook is het voor sommige opleidingen in de evenementen- of podiumtechnische industrie een goede manier om ervaring op te doen. Vanaf een week voor het festival vind je de eerste vrijwilligers al in De Leidse Hout om er voor te zorgen dat Werfpop weer minstens even mooi wordt als vorige edities. Er wordt druk gebouwd aan podia, backstages, infrastructuur en veiligheidsmaatregelen. Er wordt gezorgd dat het festival en haar bezoekers geen schade aan het park kunnen aanrichten en vanuit het niets wordt een echt festivalterrein opgebouwd.

Het grootste deel van de Werfpop Crew werkt op de festivaldag zelf een shift van ongeveer vier uur en is zodoende het gezicht van Werfpop. Tijdens je dienst word je goed verzorgd: er is een leuk gezelschap, een goede sfeer, drankjes tijdens en na je dienst en dus dat felbegeerde T-shirt. De sfeer is altijd geweldig, met als gevolg dat er ieder jaar weer bekende gezichten in het team zitten. Omdat we een groeiend festival zijn is er in dat team ook ruimte voor jouw lach! We houden graag rekening met jouw specifieke wensen en vaardigheden, ook als die misschien niet helemaal aansluiten op de hieronder beschreven werkzaamheden.

Kom je ons team versterken?

We zijn op zoek naar mensen die 16 jaar of ouder zijn en die het leuk lijkt om zich in te zetten voor een gezellig gratis festival met een brede programmering voor jong en oud. Er is ruimte voor eigen input, creativiteit en je eigen plan. Je zal warm worden ontvangen en goed in de watten gelegd worden, ook al is het Werfpop vrijwilligerschap niet voor watjes.  Aanmelden kan via de button op deze pagina. Heb je vragen? Neem dan contact op via vrijwilliger@werfpop.nl.

Tot op Werfpop!

Kinderactiviteiten

Elke Werfpopeditie is er ook aandacht voor de kleinste festivalbezoekers. Halverwege het festivalterrein is er voor hen speciaal een area ingericht. Daar zijn vele activiteiten te doen, zoals schilderen, vilten, voetballen, voorstellingen en een springkussen.

Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. De werkzaamheden houden vooral in dat je toezicht houdt op de kinderen, maar ook meehelpt bij de verschillende activiteiten om het ook voor de kleinsten een fantastisch festival te maken.

Daarvoor is het natuurlijk van belang dat je het leuk vindt met kinderen te werken maar dat je ook enthousiast, flexibel en creatief bent. Indien je ervaring hebt in het werken met kinderen nodigen we je uit je aan te melden, maar ook hier geldt dat het zeker een functie is waarin je deze ervaring juist kan opdoen.

Podiumcrew

Het belangrijkste onderdeel van de dag is natuurlijk de muziek. Op Werfpop zijn 2 podia waar gedurende de hele dag bands of DJ’s optreden. Om de overgang tussen de verschillende acts soepel te laten verlopen is het van belang dat de podiumcrew zorgt voor een vlotte ombouw. Dat betekent in de praktijk dat je onder begeleiding van de stagemanager helpt bij de op- en afbouw van de geluidsapparatuur en tijdens het festival helpt bij de opstelling van de instrumenten. Hiervoor is het wel van belang dat je in het bezit bent van een spierbal, of twee. Voor studenten geluidstechniek is het wellicht een leuke plek om ervaring op te doen, maar ook mensen zonder directe technische ervaring kunnen zich aanmelden om te komen knallen op het podium!

Bar

Bij de bar heb je het meest directe contact met de festivalbezoekers. Ook deze draait op vrijwilligers en daar kunnen we altijd wel een handje bij gebruiken. Hiervoor moet je wel een beetje kunnen hoofdrekenen en om kunnen gaan met drukke momenten. Voorafgaand krijg je een instructie, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt. De barcrew is een gezellig team en je zorgt door de drankverschaffing met zijn allen voor dat het voor de bezoekers en voor jezelf een leuke dag wordt.

Op- en afbouw

Gedurende de week voor Werfpop wordt er al begonnen met de opbouw. En ook nog tot enkele dagen na Werfpop zijn er vrijwilligers bezig met de afbouw van het festival. Dit houdt in: het plaatsen van hekken, het bouwen van tenten en kramen en het gebruiksklaar maken van het terrein. Een afwisselende taak met een enthousiaste groep vrijwilligers. We vinden het fijn als je alle dagen beschikbaar bent voor de opbouw en afbouw (tussen 12 juli en 19 juli). Maar ook als je maar enkele dagen beschikbaar bent kan je je hiervoor aanmelden. Als je van aanpakken weet en het niet erg vindt om soms een beetje vies te worden, ben je van harte welkom in onze ultragezellige bouwploeg.

Runners

In de functie van runner spring je bij waar nodig. Je bent flexibel en daadkrachtig. Onder aansturing van je coördinator verricht je diverse werkzaamheden. Zo kom je gedurende het festival op diverse plaatsen en pik je overal de sfeer mee. Heb je interesse in deze functie? Meld je dan aan!

Veiligheid

Om te zorgen dat Werfpop een gezellig festival blijft voor jong en oud, zoeken we mensen om de veiligheid te bewaken. Je staat bij de verschillende ingangen en tijdens de concerten voor het podium en maakt melding en ondersteunt als dat nodig is.

Onze veiligheidscoördinator zal je alle belangrijke informatie geven. Je wordt niet ingezet als beveiliger maar als je interesse hebt in deze richting is dit mogelijk een leuke eerste kennismaking in deze richting. Het is een leuke plek om ervaring op te doen maar door het roulerende rooster ook een veelzijdige taak.

Toilet-kassa-team

Als toiletdame of -heer ben je onderdeel van ons uiterst gezellige en jolige toiletteam. Jij wordt hier ingezet om de polsbandjes voor de toiletten te verstrekken en te controleren dat de toiletgangers ook in het bezit zijn van zo’n bandje.

Geen saaie taak, stressbestendigheid en een flinke dosis humor zijn noodzakelijk om onderdeel uit te maken van dit trouwe topteam. Letwel, het schoonhouden van de toiletten is geen onderdeel van deze functie.